Με έγγραφό του το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια της  Διευθύντριας Π.Ε. Μεσσηνίας για την παραπομπή δύο προϊσταμένων νηπιαγωγών, μελών του Σ.Ε.Π.Ε. Μεσσηνίας, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση :

Θέμα: Για την απαράδεκτη ενέργεια παραπομπής δύο προϊσταμένων νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Μεσσηνίας στο πειθαρχικό συμβούλιο

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια της  Διευθύντριας Π.Ε. Μεσσηνίας για την παραπομπή δύο προϊσταμένων νηπιαγωγών, μελών του Σ.Ε.Π.Ε. Μεσσηνίας, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης.

Τονίζουμε πως η Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου καλείται να υποστηρίξει το διοικητικό έργο με πλήρες διδακτικό ωράριο και με τεράστιο φόρτο εργασίας. Παρόλα αυτά δεν έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις των συναδελφισσών και  διώκονται, όταν άλλα  Π.Υ.Σ.Π.Ε. δικαίωσαν αντίστοιχες περιπτώσεις συναδέλφων.

Αξίζει να σημειωθεί ως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι η δίωξη ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, όταν πια είχαν συμπληρωθεί όλα τα πεδία από τις συναδέλφισσες, αφού το ίδιο το Υπουργείο έδωσε αυτή τη δυνατότητα το Μάρτιο του 2022.

Ενέργειες όπως αυτή, με εστίαση σε μια  γραφειοκρατική αντίληψη ξένη προς  τη σχολική καθημερινότητα έχουν ως μόνο στόχο την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών.

Και τη φετινή χρονιά ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε μία μεγαλειώδη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21 αψηφώντας τις  απειλές και τους  εκβιασμούς του Υπουργείου. Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτό το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας να επιβληθεί  στα σχολεία  μας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει με όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και νομικά τις εκπαιδευτικούς.

 

Απαιτούμε την άμεση παύση της  πειθαρχικής δίωξης

των συναδελφισσών μας!

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν

Πηγή: ΔΟΕ