Ανακοίνωση εξέδωσε το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών σχετικά με την τηλεκπαίδευση στη Θεσσαλία.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση

Ανεπίγνωστη και υποκριτική η απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ για τηλεκπαίδευση στη Θεσσαλία

 

Με μια ανεπίγνωστη και ταυτόχρονα υποκριτική ενέργεια το ΥΠΑΙΘΑ επιδιώκει να καλύψει την κυβέρνηση που αδυνατεί να διασφαλίσει συνθήκες ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία στη Θεσσαλία. Δίνει την αδιανόητη οδηγία να ξεκινήσουν τηλεκπαίδευση από Δευτέρα τη στιγμή που αφενός χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες  προσπαθούν να συνέλθουν από τις καταστροφικές πλημμύρες κι αφετέρου επίκειται νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες.

Οι καταστροφές στην εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλίας, μετά τις πλημμύρες, είναι δραματικές. Πολλά σχολεία, εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν μείνει χωρίς εξοπλισμό, χωρίς ίντερνετ,  χωρίς βιβλία ή ακόμα και χωρίς σπίτι, αλλά το ΥΠΑΙΘ αδιαφορεί και προτάσσει την γνωστή επικοινωνιακή φούσκα της τηλεκπαίδευσης για να επιδείξει μία δήθεν επαναφορά της «κανονικότητας». Ακόμη κι αν κάποιοι/ες εκπαιδευτικοί κατάφερναν να συνδεθούν είναι δεδομένο ότι αποκλείονται χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες.

Η αδιανόητη, παιδαγωγικά, αυτή απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ είναι έξω από κάθε λογική, χωρίς ενσυναίσθηση και χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και της τραγικότητας που βιώνουν οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς της περιοχής.

Για το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. είναι σαφές πως εφόσον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα σχολεία, για οποιοδήποτε λόγο, και η υπηρεσία δεν έχει παράσχει τις απαραίτητες συνθήκες και εξοπλισμό, ταυτόχρονα εξαιτίας της αδυναμίας των συναδέλφων και των μαθητών μας να ανταποκριθούν στις ελάχιστες δυνατές απαιτήσεις κανείς και καμία δεν υποχρεούται να κάνει τηλεκπαίδευση.

Οι ζωές των πλημμυροπαθών συναδέλφων και μαθητών/τριών μας δεν θα γίνουν αντικείμενα επικοινωνιακής διαχείρισης.

Δεν υπάρχει καμία «κανονικότητα»! Το κράτος είναι απόν! Το ΥΠΑΙΘΑ είναι απόν!

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση για τηλεκπαίδευση!