Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης  με τους τρόπους με τους οποίους θα συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση των νόμων 4692/20 και 4823/21.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση

Θέμα: «Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση των νόμων 4692/20 και 4823/21»

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε η απεργία αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ ως καταχρηστική και πολιτική, δίνει το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό μήνυμα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απεργούν με αίτημα την κατάργηση  νόμων. Μάλιστα, αγνοεί επιδεικτικά τη νομολογία του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα την απόφαση 27/2004 με την οποία καθίσταται σαφές ότι κάθε απεργία κρίνεται αυτοτελώς. Επίσης  χρησιμοποιεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την απεργία αποχή των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ κατασκευάζοντας ένα έωλο αφήγημα για την κάθετη δεσμευτικότητα των αποφάσεων από το τριτοβάθμιο όργανο προς τα κάτω.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στο πλαίσιο και των αποφάσεων της ΔΟΕ για την αποτροπή της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης προχωρά στην υλοποίηση των αγωνιστικών δράσεων, όπως:

  • τη συνέχιση δηλαδή  των 3ωρων στάσεων εργασίας της ΔΟΕ (οι οποίες δεν έχουν κριθεί ως παράνομες ή καταχρηστικές) και αφορούν όλους/όλες τους/τις συναδέλφους για τη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης διδασκαλίας καθώς και τμήματα του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους).
  • Την κήρυξη  στάσεων εργασίας του Συλλόγου από 1 ως 2 ώρες στο ωράριο του κάθε συναδέλφου, από 20 Μαρτίου μέχρι και 29 Μαρτίου για τη διαδικασία του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους).
  • την πραγματοποίηση, συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Ξάνθης την Πέμπτη 28/3 και ώρα 13:30 και 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας).
  • την πραγματοποίηση Γενικής  Συνέλευσης στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης  ενόψει της ολομέλειας προέδρων την 1/4/2024  και ορίζουμε ως πρώτη συνέλευση την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 7 μμ. Σε περίπτωση μη απαρτίας αυτή θα επαναληφθεί  την Πέμπτη 26 Μαρτίου και ως τρίτη και καταληκτική ημερομηνία Γενικής  Συνέλευσης  ορίζουμε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.
  •  την επίσκεψη των μελών του Δ.Σ  στα σχολεία για ενημέρωση των συναδέλφων.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση της 28ης Μαρτίου 2024 προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις ενόψει της ολομέλειας προέδρων της ΔΟΕ για την αποτροπή της αξιολόγησης, αλλά  και για όλα τα κορυφαία ζητήματα της εκπαίδευσης (την ανάγκη άμεσης οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την απόφαση της 92ης Γ.Σ. ,την απαίτηση για διάλογο για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,  την απαίτηση για διάλογο για το ζήτημα της αξιολόγησης με βάση τις θέσεις του κλάδου…)