Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και διόρθωση των λαθών στους  πίνακες του ΑΣΕΠ.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση

Θέμα: Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και διόρθωση των λαθών στους  πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. Να γίνουν αποδεκτές όλες οι υποβληθείσες από πέρυσι ενστάσεις. Να μην “πληρώσουν” με τη δουλειά τους οι συνάδελφοι τις ολιγωρίες και τα σφάλματα του συστήματος!

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέρχεται στο ζήτημα το οποίο είχε αναδείξει ένα χρόνο πριν, όταν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Προσωρινών Πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα, διαπιστώνοντας ότι εξαιτίας ασαφειών και λαθών του συστήματος δεν τους είχαν προσμετρηθεί, αδίκως, μόρια (κορυφαίο παράδειγμα η καταγεγραμμένη και αδιαμφισβήτητη προϋπηρεσία τους) με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερη θέση στους πίνακες, από αυτή που θα έπρεπε να βρίσκονται.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε ζητήσει από τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π. τη θετική στάση στην εξέταση των ενστάσεων των συναδέλφων ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (η οποία είχε δεσμευτεί σε αυτήν την κατεύθυνση) την παρέμβασή της για την αποκατάσταση των «λαθών».

Όπως, δυστυχώς, πληροφορούμαστε υπάρχουν συνάδελφοι που αυτές τις ημέρες λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις επί των ενστάσεών τους. Είναι πραγματικά εξοργιστικό, στη σημερινή «ψηφιακή» εποχή, να διακυβεύεται η επαγγελματική κατάσταση εκπαιδευτικών εξ αιτίας λαθών για τα οποία, επί της ουσίας,  δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι και να καταδικάζονται έτσι σε παρατεταμένη ανεργία γιατί  Υπουργείο Παιδείας και Α.Σ.Ε.Π. αντιμετωπίζουν με ασυγχώρητη αδιαφορία το γεγονός ότι πίσω από τους πίνακες και τα λάθη υπάρχουν εκπαιδευτικοί που επί χρόνια προσφέρουν στη δημόσια εκπαίδευση, αστήρικτοι, σε όλη την Ελλάδα καθώς και οι, με πολύ κόπο υπάρχουσες, οικογένειές τους.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το Α.Σ.Ε.Π. να προχωρήσουν στην άμεση λήψη όλων  των αναγκαίων μέτρων προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα όποια προβλήματα και να προχωρήσουν στην ανακοίνωση πινάκων με διόρθωση των λαθών,  κάτι που έχει γίνει, άλλωστε, και στο παρελθόν. Στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά σημαντικού ζητήματος ζητάμε την άμεση  συνάντηση τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και με τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π.

Πηγή