Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία τo 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα!!!

  • 38 σχολεία920 παιδιά και 108 εθελοντές συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών χωρίς Σύνορα που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, 3,4 και 5 Μαΐου από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τους Δήμους Κομοτηνής, Ξάνθης και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Δράμας, Ξάνθης & Ροδόπης  (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού-Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
  • Συμμετείχαν μαθητές/τριες της Ε’ τάξης Δημοτικών Σχολείων (Δημόσιων, Μειονοτικών, Ειδικών) από τους Δήμους Κομοτηνής, Ξάνθης, Μαρώνειας – Σαπών και Ιάσμου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή 5 Μαΐου φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.
  • Μετά την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση του 2019, με τη συμμετοχή περίπου 500 μαθητών/τριών, το φεστιβάλ επέστρεψε πιο δυναμικό και συλλογικό. Ο σκοπός και πάλι διπλός, από τη μία η συνάντηση, η γνωριμία, η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των μαθητών/-τριων με οιασδήποτε μορφής διαφορετικά χαρακτηριστικά ή  (διαφορετικές) ικανότητες και από την άλλη, ειδικότερα, η προώθηση της ενσυναίσθησης και της ευαισθητοποίησης απέναντι σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή με χαμηλές κινητικές ικανότητες. Συγχρόνως, παρακινήθηκαν οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, να εντάξουν στο πρόγραμμά τους ανάλογες δράσεις συμπερίληψης στα σχολεία. Είναι πολύ σημαντικό, να εμπνευστούν οι εκπαιδευτικοί από τη φιλοσοφία και την πράξη των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα. Άλλωστε, ένας από τους βασικούς σκοπούς της φυσικής αγωγής,  είναι ο ηθικός-κοινωνικός-συναισθηματικός που, έχει στον πυρήνα του την έννοια, τη λογική και τις πρακτικές της συμπερίληψης!!!

Πηγή