Γράφει η Νατάσα Μακρή

Για πρώτη φορά πρωταθλητές Ελλάδας, οι Δάσκαλοι Ξάνθης, στα 25α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ που διεξήχθησαν στην ΚΑΒΑΛΑ, στο γήπεδο “Ανθή Καραγιάννη”.

Μια ιστορία πολλών χρόνων. Οι Δάσκαλοι Ξάνθης συμμετείχαν πάντα στους Πανελλήνιους, μαζί και με την Κύπρο, αγώνες ποδοσφαίρου.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε το 2007 και ονομάστηκε ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ, από το όνομα του ενός από τους τέσσερις εμπνευστές του.

Από τότε και κάθε χρόνο, η ομάδα του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης με την αμέριστη συμπαράσταση του ΔΣ και του Προέδρου, κ. Δημήτρη Ντούμου, μαζί με φιλάθλους σταθερούς και τις οικογένειές τους, ακολουθούσαν σε κάθε πόλη, εντός Ελλάδας μα και στη φιλόξενη Κύπρο.

Έτσι δημιουργήθηκε μια όμορφη παρέα κι όπως ξέρουμε οι παρέες γράφουν ιστορία.

Ήγγικεν η ώρα, λοιπόν και με την τρίτη και φαρμακερή παρουσία τους στην τελική φάση, στέφτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας, με αποτέλεσμα τελικού σκορ, ΞΑΝΘΗ – ΛΕΜΕΣΟΣ 3 – 2.

Την αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας αποτέλεσαν οι:

Γιάννης Γιοβανούδης, Ευθύμιος Ευθυμίου, Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Χαράλαμπος Καλύβας, Νιχάτ Κιούρτ, Κωνσταντίνος Κοντογιάννης, Κοτζά Ισμέτ Μολλά, Σεϊχάν Χασάν, Αναστάσης Μπουναρτζής, Ηλίας Μπουναρτζής, Αχμέτ Οτουζμπίρ, Ιρφάν Οτουζμπίρ, Δημοσθένης Παρασχάκης,Σταύρος Ραίκος,Κωνσταντίνος Τερζανίδης, Σαμπρή Τζελέπ, Λάμπρος Γεωργακούδης, Νίκος Κεχαγιάς, Χουσεϊν Καδρή, Μπουλέντ Σιάνκο, Κράσιμιρ Ζορίνοβ, Χαλίλ Οσκάν, Ευστάθιος Καραξάνης, Κωνσταντίνος Ματζαρίδης, Γιάννης Καραγκιόζης, Δημήτρης Τσιφλίκογλου και Τοπ Αλή Ριτβάν.

Προπονητής ο, επί πολλά χρόνια, Αθανάσιος Γκατζελάκης.

Όμως όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχαν στην ομάδα και πολλοί άλλοι δάσκαλοι που ο καθένας από αυτούς έβαλε το λιθαράκι του για να έρθει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα!

Εν συνόλω αξίζουν ολόθερμα συγχαρητήρια!

Φωτογραφίες: Σταύρος Ράικος