Ψήφισμα εξέδωσε ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης σχετικά με την κράτηση των  εκπαιδευτικών ως εγκληματιών στο νησί τη Ρόδου.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

Ψήφισμα ενάντια στην εξοργιστική αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο και την κράτησή τους ως εγκληματιών. Απαιτούμε την άμεση αποκατάστασή τους και την προάσπιση, από την πολιτεία, του κύρους του εκπαιδευτικού λειτουργήματος.
Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 16/4, ως κοινών εγκληματιών, της προσαγωγής και της συνεχιζόμενης κράτησης του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σγουρού και της Νηπιαγωγού του Νηπιαγωγείου Σγουρού, μέχρι την ακροαματική διαδικασία που… «καθυστερεί» με παραβίαση δικαιωμάτων και αρχών δικαίου, με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή» μετά από μήνυση που υπέβαλε πατέρας στη μητέρα των παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο μεταξύ τους διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη τα παρέλαβε, όπως συμβαίνει κάθε μέρα, μετά τη λήξη του ωραρίου του σχολείου.
Πρόκειται για ένα ακόμη, εξαιρετικά βίαιο και βαθύτατα προσβλητικό περιστατικό άδικης σύλληψης και κράτησης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους στο σχολείο, δίχως την υπαιτιότητά τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτές με τρόπο που θα πάψουν να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα ή τις παράπλευρες απώλειες σε τέτοιου είδους καταστάσεις.
Ζητάμε την απόσυρση της δίωξης κατά των εκπαιδευτικών και εκφράζουμε τη στήριξή μας σε αυτούς. Απαιτούμε τη μέριμνα της πολιτείας για την προστασία των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών από ανοίκειες εγκλήσεις που πλήττουν βάναυσα το σχολικό κλίμα, την ασφάλεια των μαθητών και, κυρίως, την αξιοπρέπεια και το κύρος των εκπαιδευτικών.