Ανακοίνωση ανάρτησε σε κοινωνικό δίκτυο ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης σχετικά με την επίλυση του κτηριακού προβλήματος στο Δημοτικό Σχολείο Πολυσίτου.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση

Δρομολόγηση της επίλυσης του κτηριακού προβλήματος στο Δημοτικό Σχολείο Πολυσίτου

Σε συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων παρουσία κλιμακίου του ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης ανακοινώθηκαν από τον Δήμαρχο κο Τσιτιρίδη συγκεκριμένα  μέτρα τα οποία θα αποσυμφορήσουν το οξύ στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Πολυσίτου. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

  • Η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας για την κατασκευή της βάσης και η μεταφορά προκατασκευασμένης αίθουσας από το Μειονοτικό Σχολείο Λευκόπετρας έχοντας εγγράψει έκτακτο κονδύλιο στον προϋπολογισμό του Δήμου.
  • Η μεταφορά προκατασκευασμένων αιθουσών στο διάστημα του καλοκαιριού από το Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας στο Δημοτικό Σχολείο Πολυσίτου.

Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων προηγήθηκε ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης που έκανε γνωστές τις έγγραφες πρωτοβουλίες της διοίκησης του σχολείου προς το Δήμο Πολυσίτου αλλά και συνάντηση του Διδασκαλικού Συλλόγου με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη συνεδρίαση σύντομη παρέμβαση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΔΣ  Ντούμος Δημήτρης  ο οποίος εξέθεσε το πρόβλημα και ευχαρίστησε για την πρόσκληση του ΔΣ στη συνεδρίαση καθώς και την ανταπόκριση του Δήμου στο αίτημα του σχολείου, των γονέων  και του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης.

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης είναι παρών στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και αρωγός στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας που σκοπό έχουν να προαγάγουν το καλό της δημόσια εκπαίδευσης.