Γράφει η Χαρούλα Γιαννακίδου

Τα 100 της χρόνια συμπλήρωσε φέτος η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό συνδικάτο της χώρας. Από την Κυριακή 26 Ιουνίου διεξάγεται η 91η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Οι διαδικασίες της Συνέλευσης θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 29 Ιουνίου με τις εκλογές  οι οποίες θα αναδείξουν και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας για τα επόμενα δυο χρόνια. 483 σύνεδροι από όλους τους συλλόγους της χώρας συμμετέχουν στην πρώτη συνέλευση που πραγματοποιείται δια ζώσης μετά από τα δυο χρόνια πανδημίας  και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που σημάδεψαν τη «λειτουργία» των σχολείων.

’Ανατροπή’’ στις εργασίες της συνέλευσης αποτέλεσε η παρέμβαση παιδιών, μητέρων και εκπαιδευτικών από τον προσφυγικό καταυλισμό του Ελαιώνα, που έκαναν γνωστό το αίτημά τους να παραμείνει ανοιχτή η προσφυγική δομή. Οι εκπαιδευτικοί πάντα αλληλέγγυοι σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, χρώματος.

Κατά τις εργασίες της συνέλευσης συζητιέται και αποφασίζεται το διεκδικητικό πλαίσιο  σε σχέση με  όλα τα σοβαρά ζητήματα της εκπαίδευσης  αλλά και της κοινωνίας.  Μισθολογικά-ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα εκπαιδευτικών, ωράριο νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ολιγοθέσιων σχολείων, το μέλλον των παιδαγωγικών σπουδών στην Ελλάδα καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν όλη την κοινωνία όπως ο πληθωρισμός , η στήριξη του ΕΣΥ,  το πρόβλημα της στέγης κτλ.

Οι εργασίες της συνέλευσης ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Ιουνίου.