Κάλεσμα απεύθυνε η ΔΟΕ στους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, λαμβάνοντας μέρος στην παναττική στάση εργασίας και στη συγκέντρωση, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Θέμα: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, όλες και όλοι στο Σύνταγμα.

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους χιλιοβασανισμένους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που χρόνια τώρα αγωνίζονται να σώσουν τις δουλειές τους και την στρατηγικής σημασίας για την Εθνική Οικονομία επιχείρηση.

Χθες το δικαστήριο στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων δικαίωσε τους εργαζόμενους και έδωσε παράταση της προσωρινής απόφασης ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται έως τις 28 Ιουνίου. Όμως την ώρα που οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους παρουσία και τη δυναμική διεκδίκησή τους ανέτρεψαν για άλλη μια φορά τις άδικες πρακτικές της κυβέρνησης που τους πετάει έξω από το εργοστάσιο, η κυβέρνηση, αθετώντας τις ίδιες τις υποσχέσεις της, κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει τη ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Καταγγέλλουμε την κοροϊδία και την υποκρισία της κυβέρνησης και ενώνοντας τη φωνή μας με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ απαιτούμε την απόσυρση της τροπολογίας και την άμεση ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων της.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και καλούμε τους συναδέλφους μας να λάβουν μέρος στην παναττική στάση εργασίας και στη συγκέντρωση την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα.

Πηγή : ΔΟΕ