Την άμεση διόρθωση των λαθών και την ανακοινοποίηση των πινάκων πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητούν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με την κατάθεση της αναφοράς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν την άμεση διόρθωση των λαθών και την ανακοινοποίηση των διορθωμένων πινάκων ώστε να μην βρεθούν εκτός σχολείων -μάλιστα, χωρίς δική τους υπαιτιότητα- εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση διόρθωση των λαθών και την ανακοινοποίηση των πινάκων πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητούν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως εκατοντάδες εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός σχολείων χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Οι βουλευτές κατέθεσαν, με πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη, τις ανακοινώσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ως αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού. Σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2023-2024, περιέχουν σημαντικά και αδικαιολόγητα λάθη στη σειρά κατάταξης. Όπως συμπληρώνουν, σε πολλές περιπτώσεις δεν συνυπολογίζονται τα μοριοδοτόμουνα κριτήρια, ενώ υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που εμφανίζονται αναίτια ως απορριπτέοι. Οι Ομοσπονδίες τονίζουν επίσης πως, αν και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα ένστασης, αυτή θα εξεταστεί ύστερα από αρκετούς μήνες και αφού θα έχουν γίνει οι τοποθετήσεις.

Με την κατάθεση της αναφοράς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν την άμεση διόρθωση των λαθών και την ανακοινοποίηση των διορθωμένων πινάκων ώστε να μην βρεθούν εκτός σχολείων -μάλιστα, χωρίς δική τους υπαιτιότητα- εκατοντάδων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Πηγή : ΣΥΡΙΖΑ