Με έγγραφό της το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί επιτακτική την ανάγκη της πραγματοποίησης μιας νέας συνάντησης  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση

Θέμα: «Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας»

Κύριε  Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις σχολικές μονάδες. Στην πρώτη μεταξύ μας συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα (ν.4692/20 και 4823/21), αυτά που δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων με τις πρώτες ανακοινώσεις σας (γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, προσχολική αγωγή, ελεύθερη επιλογή σχολικής μονάδας…) καθώς και ουσιαστικά ζητήματα στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της (οικονομική αναβάθμιση και επαρκής επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κάλυψη με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των κενών στην εκπαίδευση, ρύθμιση του ωραρίου των εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων και των ολιγοθέσιων σχολείων…)

Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της πραγματοποίησης μιας νέας συνάντησης στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και απαιτούν δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις.

Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση που ζητάμε, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πηγή : ΔΟΕ