Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με την κατάρρευση της Τράπεζας θεμάτων για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

Διπλή αποτυχία και διπλή καταρράκωση του αφηγήματος Μητσοτάκη – Κεραμέως περί της πολυδιαφημισμένης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης σηματοδότησε η διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων στα λύκεια της χώρας.

Το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας πνίγηκε κυριολεκτικά σε μια κουταλιά νερό, καθώς “κρασάρισε” η Τράπεζα Θεμάτων στην πιο κρίσιμη στιγμή, όταν όλα τα λύκεια της χώρας, όπως ήταν υποχρεωμένα από την ισχύουσα νομοθεσία, επιχείρησαν να αντλήσουν θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων από το ρεπερτόριό της.

Η πρώην υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την προετοιμασία των εξετάσεων, καλείται να απαντήσει στους μαθητές και τις μαθήτριες που τις δυο τελευταίες μέρες ανέμεναν επί ώρες με αγωνία τα θέματα στις σχολικές αίθουσες, σε δύο τουλάχιστον αμείλικτα ερωτήματα:

Αυτή είναι η περιβόητη ψηφιακή μεταρρύθμιση – καύχημα της Νέας Δημοκρατίας, που θα οδηγήσει την ελληνική εκπαίδευση από τη στενωπό των μνημονίων και της πανδημίας στη λεωφόρο του εκσυγχρονισμού;
Αυτή είναι η περίφημη εκπαιδευτική αποκέντρωση, που μπορεί να βραχυκυκλώσει τόσο απλά και εύκολα την εξεταστική διαδικασία σε όλα τα σχολεία της χώρας με την πρώτη δυσκολία στον κεντρικό μηχανισμό του Υπουργείου Παιδείας;
Το καθεστώς Μητσοτάκη επιχειρεί να υποβαθμίσει και να απομειώσει αυτό το νέο επιτελικό “μπάχαλο”. Η βίωση όμως αυτής της ζοφερής πραγματικότητας θα αποδειχτεί τελικά πολύ πιο ισχυρή.

Πηγή