Ανακοίνωση εξέδωσε το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών για τις εκφράσεις από τον υπ. βουλευτή της ΝΔ Γρ. Ψαριανό για τους 150.000 εκπαιδευτικούς της χώρας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση :

Η διήμερη κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων, κατά τη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων, η οποία ταλαιπώρησε χιλιάδες μαθητές, οικογένειες και εκπαιδευτικούς, αποτυπώνει το επιτελικό μπάχαλο και την υποκρισία για ένα τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα. Δυστυχώς, όμως, η Κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να απολογηθεί γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια δε φρόντισε για την ψηφιακή θωράκιση της πλατφόρμας, προκειμένου να διασφαλίζονται οι όροι ασφάλειας και ομαλής διεξαγωγής των εξετάσεων, ρίχνει την ευθύνη πάλι σε όλους τους άλλους.

Θα περιμέναμε να απαιτηθεί άμεσα διερεύνηση των όποιων ευθυνών κι όχι απλά την αποτύπωση μιας δημοσιογραφικής διαπίστωσης.

Ακόμα πιο θλιβερές και αποκρουστικές είναι οι χυδαίες εκφράσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Γρ. Ψαριανού, ο οποίος αποκάλεσε τους 150.000 εκπαιδευτικούς της χώρας μας ως «Καθάρματα, σκουλήκια, αλήτες και αρχιμαφιόζους», επειδή ανέδειξαν το ζήτημα της κατάρρευσης της πλατφόρμας. Εμείς του απαντάμε πως όλη η εκπαιδευτική κοινότητα δίνει σώμα και ψυχή για το Δημόσιο Σχολείο, για τη μόρφωση και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας. Και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό!

Αυτό που διερωτόμαστε όμως είναι:

  1. Η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί με τις δηλώσεις του υποψήφιού της στις προσεχείς εθνικές εκλογές;
  2. Γιατί το κόμμα του δεν έχει αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του;
  3. Γιατί δεν τον έχουν ήδη αποκλείσει από το ψηφοδέλτιο;

Η σιωπή δείχνει τουλάχιστον συνενοχή.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

Πηγή