Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τις επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση :

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Οι καταγγελίες και τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα σχετικά με τις επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων είναι αποκαλυπτικά του τι σημαίνει “γαλάζιες ακρίδες”. Επιβεβαιώνεται η επίκαιρη ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς της κ. Κεραμέως για το όργιο κομματισμού. Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί η σιωπή της κυβέρνησης.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το news247 χρησιμοποιώντας την συνέντευξη σε βάρος των τυπικών προσόντων οι εκλεκτοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραβιάζουν κάθε έννοια δικαιοσύνης. Υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα όπου οι αρεστοί στην κυβέρνηση ανεβαίνουν στον σχετικό πίνακα μέχρι και 67 θέσεις αφού πήραν “άριστα” στην συνέντευξη. Αντιθέτως αξία στελέχη με γνώσεις και προσόντα αλλά μη αρεστά στην παρέα Κεραμέως-Μητσοτάκη είδαν να πέφτουν μέχρι και 89 θέσεις στους σχετικούς πίνακες μετά την συνέντευξη.

Είναι φανερό ότι όταν η διαδικασία της συνέντευξης μπορεί να φέρει τόσο μεγάλες αλλαγές στην σχετική κατάταξη έχουμε μπροστά μας μια ωμή πολιτική παρέμβαση για τον έλεγχο των σχολείων.

Κεραμέως και Μητσοτάκης παίρνουν άριστα στο ρουσφέτι. Ο πολιτικός τους χρόνος όμως τελειώνει και μαζί με αυτόν θα τελειώσει και το βαθύ κράτος και τα πελατειακά δίκτυα που οικοδόμησαν. Οι ρουσφετολογικές τοποθετήσεις θα ακυρωθούν έτσι ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη και στην τοποθέτηση στελεχών στην εκπαίδευση.

Πηγή : ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία